Installatie

Aansluiting

Het maximaal in te voeden vermogen van de zonnepaneelinstallatie is afhankelijk van aanwezige hoofdzekering. In de standaard woning is deze normaliter 25A, 35A of 40A. De vuistregel is dat een zekering in de groepenkast een factor 1.6 x kleiner moet zijn dan de hoofdzekering.

Schuindak met pannen

Het schuindak-systeem is opgebouwd uit verstelbare aluminium of RVS dakhaken, diverse soorten montagerails en de benodigde montagematerialen om de panelen op de rail te bevestigen. Hierdoor is snelle montage mogelijk wat leid tot goedkoper en veiliger werken.

Platte daken

Hiervoor hebben wij 3 montage systemen voor eenvoudige en snelle montage van zonnepanelen op platte of licht hellende daken. Deze worden op het dak bevestigd met gemakkelijk te plaatsen ballast of ze worden geschroefd. De profielen worden in diverse hoeken geleverd, meestal tussen de 20 en 30 graden.

 

Golfplaat daken

Op golfplaat of eterniet daken worden in plaats van dakhaken stokschroeven gebruikt De montage rail wordt met behulp van bouten aan de stokschroef bevestigd. Voor alle soorten trapezium dakplaten of stalen golfplaten worden diverse pasklare montagebeugels geleverd, die voorzien zijn van dezelfde verbinding als de dakhaak.

 

Schuindak met bitumen

Ook voor op bitumen daken leveren wij enkele goede systemen voor u op maat. In plaats van dakhaken worden er montagebeugels geleverd. De montagebeugels worden voorzien van Tixophalte bitumenkit, zodat er een waterdichte aansluiting op de dakbedekking wordt gecreëerd.

Stalen daken

Voor alle soorten trapezium dakplaten of stalen golfplaten worden diversen pasklare montagebeugels geleverd, die voorzien zijn van dezelfde verbinding als de dakhaak. De montagebeugels worden geleverd voorzien van EPDM rubber om een waterdichte aansluiting op de golf of staalplaat te creëren.

 

Lei daken

Het schuindak-systeem voor leien is opgebouwd uit speciale lei dakhaken, montagerails en de benodigde montagematerialen om de panelen op de rail te bevestigen.

Gevel

Het systeem voor gevelmontage is opgebouwd uit montagebeugels als bij bitumen daken wordt gebruikt. De panelen kunnen evenwijdig aan de muur bevestigd worden.

Grond systemen

Geheel op maat leveren wij een compleet verankert systeem vanaf 2.500Wp tot elke gewenste groote dan ook. 

Carport

In alle gewenste maten kunnen wij voor u een carparking leveren met een volledig waterdicht geïntegreerd zonne-energiedak. De staanders worden vervaardigt van gegalvaniseerd metaal en liggende gedeelte is een aluminium frame waar de panelen worden ingelegen.

trackers

350 Pole Mounting en de dual Axis tracker 600

Een “tracker” is een opstelling van een zonnepaneel of zonnepanelen welke geheel zelfstandig d.m.v. electrisch aangedreven motoren de ideale stand tegenover de zon aannemen.

Het woord “ideaal” zegt het al: altijd optimaal rendement van de zon en dus een zeer goede investering. Het dubbelasser zon-energy volgsysteem zorgt voor een optimaal rendement, doordat de gemonteerde zonnepanelen altijd via de juiste graden hoek, de zonnestralen op kunnen vangen en om kunnen zetten in energie.

Aandrijving

Een lineaire motor en een wormwiel motor besturen de plaat zonnepanelen van 5 kw. grootte, de kantelhoek ligt tussen de 10 en 60 graden.

Belasting

De totale constructie kan windsnelheden aan tot wel 200 km. per uur. Wordt de windbelasting te groot, dan kantelt het systeem volautomatisch om schade te voorkomen. De constructie is van hoogwaardig thermisch verzinkt staal, en geanodiseerd aluminium.

Voorraad

NuZon is de enige in Nederland die deze trackers systemen uit voorraad kan leveren.